Ψητός σολομός με δενδρολίβανο, σπαράγγια και πατάτες

Υλικά

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 560 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους 3 εκ.
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¾ κ.γ. πιπέρι
  • 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 4 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα
  • 1 μεσαίο λεμόνι
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το λάδι, το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Τοποθετείστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ενώστε με 1 κ.σ. από το μείγμα λαδιού, ½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Τοποθετείστε τις πατάτες σε μονή στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήστε ελαφριά μέχρι να χρυσαφίσουν κ να είναι τρυφερές, για περίπου 20 λεπτά. Τοποθετείστε τις πατάτες στο τέλος του ταψιού.

Βάλτε τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με 1 κ.σ. από το μείγμα λαδιού, ¼ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Βάλτε τα σπαράγγια στην άλλη άκρη της λαδόκολλας. Ψήστε μέχρι τα σπαράγγια να είναι λαμπερά πράσινα, για περίπου 3 λεπτά. Τοποθετείστε τα σπαράγγια στην άκρη άκρη για να έχετε χώρο στην μέση.

Βουρτσίστε τον σολομό με 1 κ.σ. μείγμα λαδιού και πασπαλίστε από πάνω ¼ κ.γ. ανθό αλατιού και 1/8 κ.γ. πιπέρι. Τοποθετείστε τον σολομό στο κέντρο του ταψιού. Στη συνέχεια, κόψτε το μισό λεμόνι σε φέτες και τοποθετείστε τις φέτες γύρω από τον σολομό και τα λαχανικά. Ψήστε ακόμη 5 λεπτά. Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες. .

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το βαλσάμικο με την μουστάρδα. Βουρτσίστε με 1 κ.σ. του μείγματος το σολομό. Συνεχίστε να ψήνετε μέχρι ο σολομός να έχει μαγειρευτεί καλά και τα λαχανικά να είναι τρυφερά, για περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίστε τα λαχανικά με την υπόλοιπη σως και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post