Σαλάτα με κινόα, φέτα, αρακά και δυόσμο
Υλικά
- 35 γρ λευκή ή κόκκινη κινόα
- 5 γρ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, τριμμένα
- Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- ½ μικρή κόκκινη πιπεριά chilly, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
- 30 γρ. αρακάς, ξεπαγωμένος
- 25 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
Μέθοδος
Τοποθετείστε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα με 125 ml κρύο νερό. Βράστε τη σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια χαμηλώστε την θερμοκρασία σε χαμηλή προς μεσαία. Καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να είναι πολύ τρυφερή και αφράτη. Προσθέστε λίγο νερό αν αρχίσει να στεγνώνει πολύ.
Μόλις η κινόα είναι μαγειρεμένη, στραγγίστε και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε απαλά τα φύλλα δυόσμου και αφήστε τα να μαλακώσουν από τη θερμότητα. Στύψτε λίγο χυμό λεμονιού και προσθέστε το τσίλι και τον αρακά. Ανακατέψτε τη με τη φέτα. Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού και μαύρο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!