Ζυμαρικά με Λεμόνι

Υλικά
  • 1 πακέτο ζυμαρικά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ανθό αλατιού, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν σε μια κούπα στην άκρη.

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι ή wok, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό που κόβουμε με τα χέρια, λίγο τυρί και λίγο από το βρασμένο νερό.

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ακόμα βρασμένο νερό από τα ζυμαρικά.

Ανακατέυουμε καλά και προσθέτουμε και άλλο τυρί μαζί με αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Σερβίρουμε με λίγο ακόμα τυρί αν θέλουμε και λίγο φρέσκο βασιλικό.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post