Kardam-Coffee
Επιτέλους ήρθε ο χειμώνας!
Ώρα για ζεστά ρούχα και ζεστά ροφήματα ☕️
Αν θέλετε να απολαύσετε τον καφέ σας σε μια διαφορετική εκδοχή, αυτό το ρόφημα με κακάο και κάρδαμο θα σας ενθουσιάσει!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
➡️ 1 κ.τ.σ κακάο
➡️ λίγους κόκκους κάρδαμο, κοπανισμένους (ανοίγετε το τσόφλι και βγάζετε από μέσα τους μικρούς κόκκους, τους οποίους μπορείτε να κοπανήσετε με γουδί ή με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να απελευθερωθεί το άρωμα)
➡️ 1 κουταλιά μέλι (προσαρμόστε ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το ρόφημα)
➡️ 1 espresso
Εκτέλεση:
➡️ Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου στο μπρίκι (προσοχή να μην βράσει) και καθώς ζεσταίνετε προσθέτουμε τα υλικά.
➡️ Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
➡️ Σερβίρουμε στην κούπα μας και προσθέτουμε τον espresso!
Enjoy ❤️
*Το κάρδαμο έχει και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες, σύμφωνα με την Αγιουβερδική και παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
Βοηθά στις λοιμώξεις, έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες και χαρίζει πολύ ιδιαίτερη γεύση σε φαγητά και ροφήματα!
Ώρα για ζεστά ρούχα και ζεστά ροφήματα ☕️
Αν θέλετε να απολαύσετε τον καφέ σας σε μια διαφορετική εκδοχή, αυτό το ρόφημα με κακάο και κάρδαμο θα σας ενθουσιάσει!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
➡️ 1 κ.τ.σ κακάο
➡️ λίγους κόκκους κάρδαμο, κοπανισμένους (ανοίγετε το τσόφλι και βγάζετε από μέσα τους μικρούς κόκκους, τους οποίους μπορείτε να κοπανήσετε με γουδί ή με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να απελευθερωθεί το άρωμα)
➡️ 1 κουταλιά μέλι (προσαρμόστε ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το ρόφημα)
➡️ 1 espresso
Εκτέλεση:
➡️ Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου στο μπρίκι (προσοχή να μην βράσει) και καθώς ζεσταίνετε προσθέτουμε τα υλικά.
➡️ Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
➡️ Σερβίρουμε στην κούπα μας και προσθέτουμε τον espresso!
Enjoy ❤️
*Το κάρδαμο έχει και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες, σύμφωνα με την Αγιουβερδική και παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
Βοηθά στις λοιμώξεις, έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες και χαρίζει πολύ ιδιαίτερη γεύση σε φαγητά και ροφήματα!