Σαλάτα "eat the rainbow"

Σε αυτή τη σαλάτα συνδυάζονται τρόφιμα που έχουμε όλοι στο ψυγείο μαζί με σπόρια που απογειώνουν την θρεπτική αξία της.

Θα χρειαστείτε: (δεν χρειάζεται να είστε ακριβείς με τις ποσότητες, σαλάτα είναι)
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα βρασμένα μαυρομάτικα
  • 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • 3 παντζάρια, σε κομμάτια 
  • 1/2 κούπα βρασμένη κολοκύθα, σε κομμάτια 
  • 5-6 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες 
  • 2 χούφτες άγρια ρόκα 
  • Μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.σ ηλιόσπορο
  • 1 κ.τ.σ κοπανισμένο λιναρόσπορο 
Για το dressing:
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.τ.γ μουστάρδα 
  • 2 κ.τ.γ ταχίνι 
  • Ανθό αλατιού (ναι, έχει μεγάλη διαφορά σε γεύση και θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το αλάτι εμπορίου!)
  • 1/2 κ.τ.γ κύμινο
  • Πιπέρι 
  • Λίγο ζεστό νερό για να αραιώσει η σως (περίπου 1 κ.τ.σ.)
Εκτέλεση: 
Σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σε ένα ξεχωριστό μπωλ φτιάχνουμε τη σως. Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά! 
Καλή απόλαυση! 
*Εννοείται πως μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποια από τα συστατικά της σαλάτας , με δικά σας αγαπημένα. Προτιμήστε λαχανικά εποχής! 

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post