salad ·
Σαλάτα "eat the rainbow"
Σε αυτή τη σαλάτα συνδυάζονται τρόφιμα που έχουμε όλοι στο ψυγείο μαζί με σπόρια που απογειώνουν την θρεπτική αξία της.
Θα χρειαστείτε: (δεν χρειάζεται να είστε ακριβείς με τις ποσότητες, σαλάτα είναι)
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα βρασμένα μαυρομάτικα
- 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
- 3 παντζάρια, σε κομμάτια
- 1/2 κούπα βρασμένη κολοκύθα, σε κομμάτια
- 5-6 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 2 χούφτες άγρια ρόκα
- Μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ.σ ηλιόσπορο
- 1 κ.τ.σ κοπανισμένο λιναρόσπορο
Για το dressing:
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.τ.γ μουστάρδα
- 2 κ.τ.γ ταχίνι
- Ανθό αλατιού (ναι, έχει μεγάλη διαφορά σε γεύση και θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το αλάτι εμπορίου!)
- 1/2 κ.τ.γ κύμινο
- Πιπέρι
- Λίγο ζεστό νερό για να αραιώσει η σως (περίπου 1 κ.τ.σ.)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σε ένα ξεχωριστό μπωλ φτιάχνουμε τη σως. Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά!
Καλή απόλαυση!
*Εννοείται πως μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποια από τα συστατικά της σαλάτας , με δικά σας αγαπημένα. Προτιμήστε λαχανικά εποχής!