Carrot cake, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη και βούτυρο!
Αυτή τη συνταγή την λατρέψαμε και θα γίνει και μια από τις δικές σας αγαπημένες!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1 κούπα χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
➡️ 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
➡️ 1 κούπα αλεύρι βρώμης
➡️ 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
➡️ 1 κ.τ.γ baking powder
➡️ 1 καρότο, τριμμένο
➡️ 1 κ.τ.γ κανέλα
➡️ 1/4 κούπα τριμμένο λιναρόσπορο
➡️ 1/2 κ.τ.γ πιπερόριζα, σε σκόνη
➡️ 1 πρέζα αλάτι
➡️ 1/2 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
➡️ 1/2 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
➡️ 1/4 κούπας σταφίδες
Για το topping, θα χρειαστείτε:
➡️ 150γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
➡️ 1 κ.τ.σ γιαούρτι
➡️ 1 κ.τ.σ μέλι
Εκτέλεση:
➡️ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C , στον αέρα.
➡️ Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό γάλα και τους αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Μετά χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να σχηματιστεί πάστα.
➡️ Σε μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε την πάστα με τους χουρμάδες. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
➡️ Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς
➡️ Φτιάχνουμε το topping ανακατεύοντας καλά το τυρί κρέμα (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), με το γιαούρτι και το μέλι και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
➡️ Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα!
Καλή απόλαυση!