Με αυτήν τη συνταγή, έφαγε το παιδί μου, πρώτη φορά, κουνουπίδι!
Αν προσπαθείτε κι εσείς να μάθετε στο παιδί σας να τρώει κουνουπίδι και μέχρι τώρα δεν τα έχετε καταφέρει, αυτή η συνταγή μπορεί να σας λύσει τα χέρια!
Αυτά τα τραγανά λουλουδάκια κουνουπιδιού, είναι κριτσανιστά, πεντανόστιμα και σούπερ θρεπτικά!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1 κουνουπίδι, ελαφρά βρασμένο
➡️ 2 αυγά, χτυπημένα
➡️ ανθό αλατιού
➡️ πιπέρι
➡️ 1 κ.τ.γ γλυκιά πάπρικα
➡️ 1 κούπα βρώμη, αλεσμένη
➡️ 1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
➡️ 1 κ.τ.σ μαύρο σουσάμι
Για τη σώς, θα χρειαστείτε:
➡️ 1 γιαούρτι
➡️ 1 κ.τ.γ μουστάρδα
➡️ ανθό αλατιού
➡️ πιπέρι
➡️ λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
➡️ Κόβουμε το βρασμένο κουνουπίδι και το κόβουμε με τα χέρια σε «λουλουδάκια».
➡️ Βουτάμε τα κομμάτια διαδοχικά στο αλεύρι, μετά στο αυγό με τα μπαχαρικά και τέλος στην βρώμη με το τυρί και το σουσάμι.
➡️ Απλώνουμε τα κομμάτια πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
➡️ Ψήνουμε στους 180C , στο grill, για να γίνουν τραγανά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
➡️ Όσο ψήνονται στον φούρνο, φτιάχνουμε τη σως, αναμειγνύοντας καλά τα υλικά.
➡️ Μόλις τα λουλουδάκια είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε ζεστά, σκέτα ή με την σως!
Καλή απόλαυση!