Στριφτά πιτάκια με μαρμελάδα βερίκοκο!

Εύκολα και νόστιμα στριφτά πιτάκια με βερίκοκο!

Θα χρειαστείτε:

➡️ 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι απλό με 2,5 κ.τ.γ. μπέικι πάουντερ)
➡️ 190 γρ γιαούρτι
➡️ 2 κ.τ.σ τυρί κρέμα
➡️ 6-7 βερίκοκα, χωρίς το κουκούτσι
➡️ 2 κ.τ.σ μέλι, ή ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε.

Εκτέλεση:

➡️ Κόβουμε στην μέση τα βερίκοκα και τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι, με λίγο ζεστό νερό για να βγάλουν τα υγρά τους, σε μέτρια θερμοκρασία.
➡️ Συμπληρώνουμε μέλι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί η μαρμελάδα. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
➡️ Ενώνουμε το αλεύρι με το γιαούρτι και ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
➡️ Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, την διπλώνουμε και απλώνουμε το τυρί κρέμα και από πάνω 2 κ.τ.σ μαρμελάδα. (Αποφύγετε μεγαλύτερη ποσότητα μαρμελάδας, γιατί θα είναι δύσκολο να στρίψετε τη ζύμη)
➡️ Κόβουμε σε λωρίδες και στρίβουμε τη ζύμη με το χέρι.
➡️ Απλώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C, με αέρα, για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
➡️ Σερβίρουμε με την έξτρα μαρμελάδα βερίκοκο!

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post