Πιτάκια γλυκοπατάτας!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, βρασμένη και ξεφλουδισμένη
➡️ 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
➡️ 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
➡️ 1 κ.τ.γ πάπρικα
➡️ ανθό αλατιού
➡️ πιπέρι
➡️ 1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
➡️ 1/2 κούπα τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
➡️ Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπωλ, αρχικά με κουτάλι και μετά με τα χέρια. Αν κολλάει πολύ η ζύμη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Γενικά όμως, δεν θέλουμε να την πλάσουμε πολύ ώρα!
➡️ Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
➡️ Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο ή λαδόκολλα, μέχρι να έχουμε μια λεπτή υφή.
➡️ Κόβουμε τη ζύμη στο σχήμα που μας εξυπηρετεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με αέρα, για περίπου 15.
➡️ Γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για 15 ακόμα λεπτά.
➡️ Τα σερβίρουμε ζεστά!
Καλή απόλαυση!