Σπιτική granola (vegan και χωρίς γλουτένη)

Σπιτική granola (vegan και χωρίς γλουτένη)

Αυτή είναι μια συνταγή για υγιεινή vegan granola που ως γλυκαντικό έχει το μέλι. Είναι γεμάτη ξηρούς καρπούς, σπόρους και έχει τραγανή σύσταση.

Υλικά

  • 2 κούπες βιολογική βρώμη
  • 1 ½ κούπες ωμοί ξηροί καρποί (αμύγδαλα, πεκάν, κάσιους, καρύδια, φουντούκια, φιστίκια)
  • 1 κούπα κολοκυθόσποροι ή ηλιόσποροι
  • 1 κούπα νιφάδες καρύδας (προαιρετικά), χωρίς γλυκαντικά
  • ½ κούπα ανάμεικτοι σπόροι: σπόροι chia, λιναρόσπορος, σπόροι σουσαμιού, παπαρουνόσπορος (όλα προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο
  • Γενναιόδωρη χούφτα ανθό αλατιού
  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 1 κούπα αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά) – κεράσια, σύκα, mango, βερίκοκα ή σταφίδες (ή ό, τι άλλο σας αρέσει)

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C.

Ενώστε όλα τα υλικά εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και τη γλυκύτητα του μείγματος.

Αν το μείγμα σας φαίνεται ξηρό, προσθέστε αρκετό λάδι και μέλι για να καλύψετε τα υλικά.

Απλώστε σε ένα ή δύο ταψιά με λαδόκολλες και τοποθετείστε στο φούρνο. Ψήστε για 12 λεπτά. Ανακατέψτε την γκρανόλα και απλώστε με μια σπάτουλα και γυρίστε τη. Ψήστε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανή και να έχει ροδίσει. Αφήστε την να κρυώσει πριν τη σπάσετε, ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα γίνει τραγανή.

Μετά, μόλις η granola θα είναι έτοιμη, προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα και φυλάξτε την granola σε ένα αεροστεγές σκεύος.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.feastingathome.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published