Vegan granola με κολοκύθα
Η τραγανή granola έχει φυσικά γλυκαντικά και φτιάχνεται στο χέρι. Δεν έχει ζάχαρη, είναι vegan και είναι εύκολο να την φτιάξετε.
Υλικά
- 3 κούπες βρώμη
- 1 κούπα πεκάν
- ½ κούπα κολοκυθόσπορος
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- ¼ - ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 2/3 κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κούπα 100% πουρές κολοκύθας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα εντέρου, προαιρετικά
Εκτέλεση
Προετοιμασία: προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Στεγνώστε τα υλικά: σε ένα μπολ ανακατέματος, ενώστε βρώμη, πέκαν, κολοκυθόσπορους και μπαχαρικά.
Υγράνετε τα υλικά: σε μια κούπα μέτρησης ή σε ένα μικρό μπολ, ενώστε πουρέ κολοκύθας και μέλι.
Ενώστε: Περιχύστε το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε: Απλώστε την granola σε μια μονή στρώση.
Ψήστε: Τοποθετείστε στον φούρνο για 40 – 50 λεπτά ανακατεύοντας στην μέση του ψησίματος. Αφήστε να κρυώσει μέχρι να κρυώσει.
Ποσότητα: περίπου 4 ½ - 5 κούπες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment