Τραγανές γλυκοπατάτες με τυρί, μέλι και πιπεριές
Υλικά
- 1 μεσαία γλυκοπατάτα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 112 γρ. τυρί
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κούπας πιπεριές jalapeños, σε φέτες
- 1 κ.σ. μαϊντανό, πολτοποιημένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ξεφλουδίστε τη γλυκοπατάτα και κόψτε την σε λεπτές τραγανές φέτες. Αλείψτε τα κομμάτια με λάδι και απλώστε τα στη λαδόκολλα. Ψήστε για 10 λεπτά και μετά γυρίστε και ψήστε για άλλα 5 λεπτά την άλλη πλευρά.
Καθώς ψήνετε τις γλυκοπατάτες, κόψτε το τυρί σε κομματάκι. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν. Γαρνίρετε με τυρί, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίστε με μέλι. Στο τελείωμα βάλτε σε κάθε κομμάτια μια πιπεριά και φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment