snack ·
Granola με γλυκοπατάτα, κάρδαμο και κεχρί
Υλικά:
- 2 κούπες βρώμη, χωρίς γλουτένη
- ½ κούπα ωμό κεχρί
- ¼ κούπας σπόρους chia
- ½ κούπας πουρές γλυκοπατάτας
- 1/3 κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου + 2 κ.σ.
- ¼ κούπας λάδι καρύδας
- 1 ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κάρδαμο
- ½ κ.γ. βανίλια
- ½ κούπας κολοκυθόσπορο
- ½ κούπας χρυσές σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165 βαθμούς C.
Ενώστε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το μέλι (κρατήστε 2 κ.σ.), λάδι καρύδας, κανέλα, κάρδαμο και βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βρώμη, το κεχρί και τους σπόρους chia. Ανακατέψτε καλά.
Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε πάνω τη granola σε μια μονή στρώση. Ψήστε για 30 λεπτά (γυρίστε την κατά τη διάρκεια).
Καλή απόλαυση!
Leave a comment