Πικάντικες ψητές πατάτες με σως αγιολί

Η σως αγιολί με σκόρδο εκτοξεύει τη γεύση τους και τις κάνει ένα αγαπημένο πιάτο σε κάθε συγκέντρωση.

Υλικά

  • 8 μεσαίες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 – ½ σκόνη τσίλι
  • 1 – ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι

 

Αγιολί

  • 1 – ½ σπιτική μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (+ έξτρα για topping)
  • 1 κ.γ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλτε τις πατάτες σε έναν φούρνο. Ρίξτε νερό και καλύψτε τις. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, μαγειρέψτε χωρίς κάλυμμα για 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές. Στραγγίστε τις και στεγνώστε τις με μια πετσέτα. Μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίξτε λάδι και ψιλοκομμένο σκόρδο για να τις καλύψετε.

Ενώστε την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδο, το τσίλι, το κύμινο, τον ανθό αλατιού, τις νιφάδες πιπεριού και το πιπέρι. Πασπαλίστε πάνω από τις πατάτες. Ανακατέψτε απαλά. Μεταφέρετε τις πατάτες σε 2 ταψιά και απλώστε τις ώστε να δημιουργηθεί μια στρώσει. Ψήστε μέχρι να είναι τραγανές, για 25 λεπτά.

Για την σως, ενώστε όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μεταφέρετε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με σχοινόπρασο. Σερβίρονται ζεστές με την αγιολί σως.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post