snack ·
Αλμυρά ψητά κεράσια
Μια γλυκιά και αλμυρή συνταγή κερασιών που μπορείτε να προσθέσετε σε σαλάτες, συνοδευτικά και σνακς.
Υλικά
- 4 κούπες κεράσια, καθαρισμένα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ μαύρο πιπέρι
- 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς βαθμού C απλώνοντας μια λαδόκολλα πάνω σε ταψί.
Καθαρίστε τα κεράσια βγάζοντας το κουκούτσι.
Αλείψτε τα κεράσια σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα κεράσια πάνω σε μια λαδόκολλα και ψήστε για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε τα κεράσια από τον φούρνο και πασπαλίστε με μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά όταν είναι αρκετά κρύα για να τα πιάσετε.
Φάτε τα κεράσια ζεστά ως συνοδευτικό ή στο ψυγείο για να τα φτιάξετε σε σαλάτα ή ως σνακ.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment