Sandwich με σαλάτα από αβοκάντο και τόνο

Το κόκκινο κρεμμύδι και το σέλερι του προσφέρουν τραγανή υφή ενώ το λεμόνι την χαρακτηριστική του γεύση.

Υλικά (η τονοσαλάτα είναι αρκετή για 2 sandwiches)

  • 1 κεσεδάκι τόνο, στραγγισμένο
  • ½ ώριμο αβοκάντο, χοντροκομμένο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο σέλερι
  • ¼ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρέσκος κόλλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι, πολτοποιώντας το αβοκάντο μαζί με τον τόνο. Μόλις τα υλικά είναι καλά ανακατεμένα προσθέστε λίγο παραπάνω λάδι ή αλάτι και πιπέρι αν είναι απαραίτητο. Σερβίρετε στο αγαπημένο σας ψωμί ή τοστ ολικής αλέσεως.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.simplyrecipes.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post