Sandwich με σαλάτα από αβοκάντο και τόνο
Το κόκκινο κρεμμύδι και το σέλερι του προσφέρουν τραγανή υφή ενώ το λεμόνι την χαρακτηριστική του γεύση.
Υλικά (η τονοσαλάτα είναι αρκετή για 2 sandwiches)
- 1 κεσεδάκι τόνο, στραγγισμένο
- ½ ώριμο αβοκάντο, χοντροκομμένο
- ½ κούπα ψιλοκομμένο σέλερι
- ¼ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. φρέσκος κόλλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μέθοδος
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι, πολτοποιώντας το αβοκάντο μαζί με τον τόνο. Μόλις τα υλικά είναι καλά ανακατεμένα προσθέστε λίγο παραπάνω λάδι ή αλάτι και πιπέρι αν είναι απαραίτητο. Σερβίρετε στο αγαπημένο σας ψωμί ή τοστ ολικής αλέσεως.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.simplyrecipes.com/
Leave a comment