Ψητές πατάτες με δενδρολίβανο
Ψήνετε μέχρι να είναι τραγανές και έχουν φέτες λεμονιού και βότανα. Ένα γευστικό και υγιεινό συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 900 γρ. κόκκινες πατάτες
- 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο ( ή 1 κ.σ. αποξηραμένο) + έξτρα για γαρνίρισμα
- ½ μεγάλο λεμόνι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Πλύνετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Ψιλοκόψτε το δενδρολίβανο. Στη συνέχεια, κόψτε σε φέτες το μισό λεμόνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, τον ανθό αλατιού και πιπέρι.
Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Απλώστε τις πατάτες σε μια μονή στρώση. Στη συνέχεια βάλτε τις φέτες λεμονιού και το δενδρολίβανο. Ψήστε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι καλά μαγειρεμένες και να έχουν ροδίσει, ακαματεύοντας μια φορά. Αν θέλετε, γαρνίρετε με 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment