vegan ·
Ψητά ρεβίθια στο φούρνο με τσίλι και λεμόνι
Τότε το βρήκατε! Αυτά τα τραγανά ρεβίθια θα αποτελέσει μια αγαπημένη σας συνταγή.
Υλικά
- 1 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα, στραγγισμένα και στεγνωμένα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σκόνη chili
- 2 κ.γ. σκόνη κύμινου
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο. Απλώστε τα ρεβίθια σε μια μονή στρώση, αφαιρώντας τα δέρματα. Ψήστε μέχρι να είναι τραγανά, για 40 – 45 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά.
Την ίδια ώρα, ενώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφαιρέστε τα ρεβίθια από τον φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά. Πασπαλίστε με το μείγμα λαδιού. Πασπαλίστε πάνω από το ταψί. Αφήστε να κρυώσουν. Αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές σκεύος.
Leave a comment