Ρύζι με κόλιανδρο και lime
Είναι vegan, χωρίς γλουτένη και χαμηλό σε λιπαρά.
Υλικά
- 1 κούπα ρύζι, μακρύκκοκο (μπασμάτι ή κάποιο άλλο)
- 2 κούπες νερό
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (φύλλα και μερικές ρίζες)
- Χυμός από 2 – 3 lime (περίπου 2 – 3 κ.σ.)
Εκτέλεση
Πρώτο βήμα: Να το πλύνετε ή όχι; Συνίσταται να πλύνετε το ρύζι πριν από το μαγείρεμα για να αφαιρέσετε το έξτρα άμυλο.
Προσθέστε το ρύζι, το νερό, τη σκόνη σκόρδου, το φύλλο δάφνης και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέστε το νερό και βράστε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή, καλύψτε και μαγειρέψτε απαλά για 18 – 20 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη, βγάλτε το καπάκι και αφήστε να κάτσει για 5 – 10 λεπτά. Αφαιρέστε το φύλλο δάδνης. Προσθέστε τον κόλιανδρο και το lime. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και κόλιανδρο για περισσότερη γεύση.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment