Τραγανό μείγμα με κινόα, ραβέντι και φράουλες
Οι νιφάδες από κινόα, είναι λίγο πιο τραγανές από της βρώμης και προσθέτουν μια ωραία τραγανή και γλυκιά υφή. Το ακατέργαστο ραβέντι έχει μια ξεχωριστή γεύση και όταν ενώνεται με το μήλο και τις φράουλες δημιουργούν ένα ισορροπημένο και φυσικά γλυκό συνδυασμό.
Υλικά (για 4 μερίδες)
Γέμιση φρούτων
- 8 λεπτά κόκκινα ραβέντι (περίπου 500 γρ.)
- 2 χούφτες φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες
- 1 μήλο
- 1 κ.σ. βανίλια
- Χυμό από ½ πορτοκάλι ή λεμόνι
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
Τραγανό topping
- 1 κούπα (110 γρ) νιφάδες κινόα
- 1 κούπα (110 γρ.) νιφάδες από φαγόπυρο
- 1 πρέζα ανθός αλατιού
- 6 κ.σ. λάδι καρύδας
- 15 φρέσκοι μαλακοί χουρμάδες
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ° C. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι καρύδας.
Ξεπλύνετε όλα τα φρούτα. Κόψτε τα ραβέντι, κόψτε στην μέση τις φράουλες εάν είναι απαραίτητο και κόψτε σε φέτες τα μήλα. Τοποθετήστε τα στο ταψί και ρίξτε από πάνω τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι.
Προετοιμάστε το τραγανό topping σε ξεχωριστό μπολ. Ξεκινήστε ανακατεύοντας τις νιφάδες από quinoa, τις νιφάδες από φαγόπυρο και τον ανθό αλατιού. Κόψτε τους χουρμάδες και προσθέστε τους στο τραγανό topping μαζί με το λάδι καρύδας. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ανακατέψετε μέχρι να δημιουργήσουν μεγάλες μπουκιές. Ρίξτε τα ομοιόμορφα πάνω στο ταψί με τα φρούτα. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι οι χυμοί των φρούτων να απλωθούν παντού και το υπόλοιπο να είναι τραγανό.
Μπορείτε να το διατηρήσετε για περίπου 5 ημέρες στο ψυγείο. Παγώνει και θερμαίνεται ξανά καλά.
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com
Ωραιες οι συνταγες με ραβεντι αλλα που μπορουμε να βρουμε ραβεντι. Χρονια ψαχνω!
Leave a comment