Πατάτες τσιπς στον φούρνο με σως φέτας

Αντί να πάρεις μια σακούλα έτοιμα πατατάκια στο χέρι, που είναι γεμάτα συντηρητικά και αρώματα, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά πεντανόστιμα τσιπς!

Αν αντέξεις να μην τα φας με το που βγουν από το φούρνο, τότε ετοίμασε και αυτό το ντιπ φέτας με ελαιόλαδο τρούφας και κάνε τη gourmet διαφορά στον ουρανίσκο σου.

Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα τόσο ονειρεμένο, που απλά πρέπει να το δοκιμάσεις!

 

Για τις πατάτες θα χρειαστείτε:

 

 

Για το ντιπ φέτας θα χρειαστείτε:

  • 1 κομμάτι φέτας (περίπου 50 γρ.)
  • 1 κ.τ.σ τυρί κρέμα
  • 1 κ.τ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.τ.γ λάδι με λευκή ή μαύρη τρούφα
  • Πιπέρι
  • Ανθό αλατιού (με προσοχή γιατί είναι ήδη αλμυρό από τη φέτα)

 

Εκτέλεση: 

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε όσο το δυνατόν λεπτότερες ροδέλες. (αν δυσκολεύεστε να το κάνετε με το χέρι, υπάρχει ειδικό εργαλείο που τις κόβει πολύ λεπτές)

Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τα αρωματικά. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να βραχούν όλες οι πατάτες και τα αρώματα να πάνε παντού.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε τις πατάτες, έτσι ώστε η μια να μην καλύπτει την άλλη και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 25 λεπτά (μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν).

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις γυρνάμε από την άλλη μεριά. Ψήνουμε για άλλα περίπου 15 λεπτά, για να ροδίσουν μέχρι το επιθυμητό σημείο (προσωπικά μου αρέσουν πολύ ξεροψημένες).

Όσο οι πατάτες ψήνονται, φτιάχνουμε το ντίπ μας, αναμειγνύοντας τα υλικά και ανακατεύοντας καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία υφή. Το ελαιόλαδο τρούφας δίνει μια πραγματικά gourmet γεύση στο ντίπ μας, αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό ελαιόλαδο.

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις σερβίρουμε στο coconut bowl μας, βάζουμε το ντιπ σε ένα μπολ και παίρνουμε θέση στον καναπέ για να δούμε την αγαπημένη μας σειρά στο Netflix (αυτή την περίοδο έχω πάθει εμμονή με το Locked up και το Peaky Blinders! )

Σας εγγυώμαι ότι δε θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε τις πατάτες και να βλέπετε επεισόδια , μέχρι να τελειώσουν. Και οι πατάτες και τα επεισόδια!

 

Tips:

-Ενώ ετοιμάζεστε να ψήσετε τις πατάτες, φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά. Αν σας αρέσουν και οι πιο ανατολίτικες γεύσεις, ταιριάζουν πολύ και το κάρυ, ο κουρκουμάς και η πάπρικα!

-Προσοχή στην ποσότητα του λαδιού που θα χρησιμοποιήσετε! Αν βάλετε μεγάλη ποσότητα οι πατάτες θα λασπώσουν και δε θα γίνουν τόσο τραγανές.

 

Καλή απόλαυση!

nadia


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post