Pancakes με κινόα και καρύδα
Μπορείτε να τα φάτε χωρίς γλουτένη και σε vegan μορφή ή να προσθέσετε ένα αυγό. Απολαύστε ένα υπέροχο snack ή πρωινό για εσάς και όλη την οικογένεια!
Υλικά (για 10 pancakes των 10 εκατοστών):
- ½ κούπα (85 γρ.) ωμή κινόα, μουλιασμένη σε μια κούπα νερό για 12 με 24 ώρες
- ½ κούπα (45 γρ.) νιφάδες βρώμης, αν έχει δυσανεξία, επιλέξτε χωρίς γλουτένη
- ¾ κούπα (60 γρ) αποξηραμένη καρύδα, χωρίς γλυκαντικά
- 1 κούπα / 250 ml γάλα αμυγδάλου, χωρίς γλυκαντικά
- 1 αυγό ή 1 κ.γ. σπόροι chia βυθισμένοι σε ¼ κούπας νερού για 15 λεπτά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο λάδι καρύδας (+ έξτρα για το μαγείρεμα)
- ½ κ.γ. βανίλια
- 1 κ.γ. baking poweder
- ½ κ.γ. κανέλα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μέθοδος:
Ξεπλύνετε και στραγγίστε την quinoa, και τοποθετήστε την σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε βρώμη, ¼ φλιτζάνι καρύδα, γάλα αμυγδάλου, αυγό (ή σπόρους chia), λάδι καρύδας, βανίλια, baking powder και κανέλα. Χτυπήστε τα με υψηλή ταχύτητα για περίπου 40 δευτερόλεπτα ή ως που να είναι εντελώς λεία. Προσθέστε το υπόλοιπο ξύσμα καρύδας και λεμονιού και ανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα για να τα ανακατέψετε καλά.
Πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας και προσθέστε ¼ κούπας από το μείγμα για κάθε pancake. Απλώστε το με το κουτάλι σας και δημιουργήστε ένα pancake μεγέθους 10 εκατοστών.
Μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά ή έως ότου η επιφάνεια καλύπτεται με φυσαλίδες και το κάτω μέρος είναι χρυσό και αρχίσει να γίνεται καφέ. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
Αυτά τα pancakes είναι καλύτερα ζεστά κατευθείαν από το ταψί, αλλά μπορείτε να τα διατηρήσετε σε έναν φούρνο στους 90 βαθμούς μέχρι να τα μαγειρέψετε όλα. Σερβίρετε με μέλι ή τα υλικά της επιλογής σας.
Recipe: https://greenkitchenstories.com & At Home in the Whole Food Kitchen
Leave a comment