Ψητοί ξηροί καρποί με μέλι και μουστάρδα
Το να ψήνετε ξηρούς καρπούς είναι μια τέλεια διαδικασία δημιουργίας σνακ για όλο τον χρόνο. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε αυτούς που έχετε εύκαιρους.
Υλικά
- 2 κούπες μείγμα ωμών ξηρών καρπών (φιστίκια, αμύγδαλα, πεκάν ή καρύδια)
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.γ. σκόνη μουστάρσας
- 2/4 κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 108 βαθμούς C.
Τοποθετείστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μεσαίο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ενώστε το ασπράδι αυγού, το μέλι, την μουστάρδα, τη σκόνη μουστάρδας και τον ανθό αλατιού. Περιχύστε πάνω από τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε.
Καλύψτε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ρίξτε τους ξηρούς καρπούς πάνω. Απλώστε σε μια ενιαία στρώση.
Ψήστε για 45 λεπτά – 1 ώρα ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά. Το μείγμα ξηρών καρπών μπορεί να κολλάει λίγο αλλά να είναι τραγανό. Αφήστε να κρυώσουν και μεταφέρετε σε ένα αεροστεγές σκεύος.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment