Muffins με μύρτιλο, κουρκουμά και επικάλυψη γκρανόλα
Υλικά (12 μεγάλα ή 15 μικρά):
Ξηρά Υλικά
- 100 γρ. / 1 κούπα καρύδια
- 85 γρ. /1 κούπα νιφάδες βρώμης, χωρίς γλουτένη για άτομα με δυσανεξία
- 90 γρ. / 2/3 της κούπας αλεύρι φαγόπυρου
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. κουρκουμά (χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα αν δεν είστε συνηθισμένοι στη γεύση)
- 1 κ.γ. φρέσκο αλεσμένο κάρδαμο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- πιπέρι
Υγρά Υλικά
- 160 ml / 2/3 της κούπας γιαούρτι
- 80 ml / 1/3 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
- 5 φρέσκοι χουρμάδες, λιωμένοι
- 3 μεγάλα αυγά (ή 3 κουταλιές της σούπας σπόροι chia αναμειγμένοι με 9 κουταλιές της σούπας νερό)
- Μια μεγάλη χούφτα μύρτιλα, παγωμένα ή φρέσκα
Granola topping
- 1/3 κούπα νιφάδες βρώμης
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο/λάδι καρύδας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι ελάτου
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ταυτόχρονα, ετοιμάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων τις νιφάδες βρώμης, τα καρύδια και το αλεύρι και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπόλ τα υπόλοιπα στερεά συστατικά. Προσθέστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων το γιαούρτι, το λάδι, τις μπανάνες και τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μείγμα. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο μπόλ με τα ξηρά υλικά. Σπάστε τα αυγά σε διαφορετικό μπόλ και χτυπήστε τα για ένα λεπτό πριν τα προσθέσετε στο μπολ με όλα τα υλικά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για τα ανακατέψετε προσεκτικά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Χωρίστε το μείγμα αυγών στο ταψί για muffins προσθέστε μύρτιλα σε κάθε κάθε muffin και πιέστε τα προσεκτικά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την γκρανόλα και ρίξτε τη πάνω στα muffins. Ψήστε για περίπου 18-20 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά από το φούρνο.
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com/
Leave a comment