Μεσογειακά wraps με ρεβίθια και φέτα

Αυτά τα χορτοφαγικά wraps είναι γεμάτα θρεπτικά στοιχεία από τα ρεβίθια και τα φρέσκα λαχανικά ενώ παίρνουν μια ωραία αλμυρή γεύση από τη φέτα.

Υλικά

  • 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • ½ κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • 1 κούπα φύλλα baby σπανάκι
  • ½ μεσαίο αγγούρι, κομμένο σε sticks 1 εκ.
  • 1 κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα φασόλια σε ένα μεσαίο μπολ και λιώστε τα με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ώστε τα περισσότερα να σπάσουν. Προσθέστε το γιαούρτι, τη φέτα, τον άνηθο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Χωρίστε το μείγμα στο μεσαίο μέρος της τορτίγια. Αλείψτε το και γαρνίρετε με σπανάκι, αγγούρι και πιπεριές. Τυλίξτε όπως ένα μπουρίτο και κόψτε στην μέση αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.thekitchn.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post