Σπιτική granola με ελαιόλαδο και ταχίνι
Είναι εύκολη, Μεσογειακή και γεμάτη θρεπτικά στοιχεία.
Υλικά
- 2 ½ κούπες βρώμη
- ¾ κούπας φιστίκια
- ¾ κούπας καρύδια
- ½ κούπας ηλιόσπορους
- 3 κ.σ. ωμούς σπόρους σουσαμιού
- 1 κούπα νιφάδες καρύδας, χωρίς γλυκαντικές ουσίες
- 1 κούπα βιολογικό μέλι Ελάτου (ελαφρώς ζεστό ώστε να είναι πιο νερουλό)
- 2/3 κούπας ταχίνι
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κάρδαμο
- ½ κούπας βασιλικούς χουρμάδες (περίπου 6, καθαρισμένους και ψιλοκομμένους)
- ½ κούπας αποξηραμένα cranberries καικεράσια
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ενώστε την βρώμη, τα φιστίκια, τα καρύδια, τον ηλιόσπορο, τους σπόρους σουσαμιού και τις νιφάδες καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ενώστε μέλι, ταχίνι, ελαιόλαδο, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα και κάρδαμο. Περιχύστε πάνω από το μείγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά.
Αλείψτε το μείγμα σε ένα ταψί, σε μονή στρώση. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας κάθε 7 – 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ροδίσει και να έχει ψηθεί καλά (περίπου 30 – 45 λεπτά).
Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε την granola να κρυώσει. Σπάστε την σε κομμάτια και ανακατέψτε με χουρμάδες και cranberries.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment