arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Snacks

Σπιτική granola με ελαιόλαδο και ταχίνι


Αυτή η υπέροχη τραγανή σπιτική granola έχει ελαιόλαδο, ταχίνι, καρύδια και αποξηραμένα φρούτα.
Σπιτική granola με ελαιόλαδο και ταχίνι

Snacks

Σπιτική granola με ελαιόλαδο και ταχίνι


Σπιτική granola με ελαιόλαδο και ταχίνι

Είναι εύκολη, Μεσογειακή και γεμάτη θρεπτικά στοιχεία.

Υλικά

  • 2 ½ κούπες βρώμη
  • ¾ κούπας φιστίκια
  • ¾ κούπας καρύδια
  • ½ κούπας ηλιόσπορους
  • 3 κ.σ. ωμούς σπόρους σουσαμιού
  • 1 κούπα νιφάδες καρύδας, χωρίς γλυκαντικές ουσίες
  • 1 κούπα βιολογικό μέλι Ελάτου (ελαφρώς ζεστό ώστε να είναι πιο νερουλό)
  • 2/3 κούπας ταχίνι
  • ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • ½ κούπας βασιλικούς χουρμάδες (περίπου 6, καθαρισμένους και ψιλοκομμένους)
  • ½ κούπας αποξηραμένα cranberries καικεράσια

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Ενώστε την βρώμη, τα φιστίκια, τα καρύδια, τον ηλιόσπορο, τους σπόρους σουσαμιού και τις νιφάδες καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ ενώστε μέλι, ταχίνι, ελαιόλαδο, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα και κάρδαμο. Περιχύστε πάνω από το μείγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά.

Αλείψτε το μείγμα σε ένα ταψί, σε μονή στρώση. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας κάθε 7 – 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ροδίσει και να έχει ψηθεί καλά (περίπου 30 – 45 λεπτά).

Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε την granola να κρυώσει. Σπάστε την σε κομμάτια και ανακατέψτε με χουρμάδες και cranberries.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.