snack ·
Ελληνικό sandwich με αβοκάντο
Ένα γρήγορο vegetarian μεσημεριανό (vegan – αν χρησιμοποιείται πέστο χωρίς τυρί). Η συνταγή είναι για 1 σάντουιτς.
Υλικά
- 2 φέτες μαλακό ψωμί ολικής άλεσης
- ½ αβοκάντο
- 1 κ.σ. πέστο βασιλικού
- Ψητή κόκκινη πιπεριά
- Αγγούρι, κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- Λεπτές φέτες κρεμμυδιού
- 6 ελιές Καλαμών, σε λεπτές φέτες
- Μείγμα λαχανικών
- Βιολογικό ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και κόψτε στην μέση. Πολτοποιήστε το με πιρούνι. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αλείψτε το αβοκάντο σε μια φέτα ψωμί. Στην άλλη απλώστε το πέστο.
Γαρνίρετε το ψωμί με το αβοκάντο με ψητή πιπεριά. Στη συνέχεια προσθέστε αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές και μείγμα λαχανικών. Χρησιμοποιήστε βαλσάμικο πάνω από το μαρούλι. Τοποθετείστε το κομμάτι με το πέστο από πάνω και απολαύστε.
Leave a comment