Σάντουιτς με μαριναρισμένη μελιτζάνα
ΥΛΙΚΑ
- 1 μελιτζάνα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα τοματάκια, cψιλοκομμένα
- 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 μοτσαρέλλα φρέσκια, κομμένη σε λεπτές φέτες
- ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Σε ένα μικρό μπoλ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σιρόπι, την πάπρικα και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε την μελιτζάνα σε λεπτές φέτες, περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένες για περίπου 1 ώρα.
Απλώνουμε τις φέτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε μεριά.
Μόλις είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και συναρμολογούμε το σάντουιτς.
Παίρνουμε φρυγανισμένο ψωμί και προσθέτουμε μοτσαρέλλα, λίγα ψιλοκομμένα τοματάκια, λίγο αβοκάντο, φρέσκα φύλλα βασιλικού και 2 φέτες μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε άλλη μια φέτα ψωμιού και απολαμβάνουμε!
Leave a comment