arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Snacks

Τραγανές μπρουσκέτες πατάτας


Αυτή είναι μια υγιεινή συνταγή “comfort food”. Θα αγαπήσετε αυτές τις τραγανές μπρουσκέτες πατάτας.
Τραγανές μπρουσκέτες πατάτας

Snacks

Τραγανές μπρουσκέτες πατάτας


Τραγανές μπρουσκέτες πατάτας

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για δύο ανθρώπους ως κυρίως γεύμα ή για πέντε ως ορεκτικό. Η καλύτερη συμβουλή είναι να το σερβίρετε απευθείας από το φύλλο ψησίματος (αν μπορείτε!). Εάν κάθονται για περισσότερο από 10 λεπτά, θα αρχίσουν να χάνουν την φανταστική τους φρεσκάδα και θα μαλακώσουν αρκετά.

Υλικά

Για τις πατάτες:

 

Για το topping με το αβοκάντο και την ντομάτα

  • 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου
  • ½ κούπες (15 γρ.) φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 2 κούπες (344 γρ.) ντοματίνια
  • 1 κ.σ. (15 ml) φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. (15 ml) ξύδι βαλσάμικο
  • ¼ - ½ κ.γ. ανθός αλατιού για τη γεύση
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζετε μέσα ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.

Στη συνέχεια, παίρνετε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβετε τις πατάτες σε στρογγυλά κομμάτια περίπου 0.5 εκατοστά. Σιγουρευτείτε ότι δε θα είναι πιο λεπτά από αυτά διότι δεν θα μπορείτε να τα κρατάτε καλά στα χέρια σας και οι άκρες θα καούν ευκολότερα.

Τοποθετείστε τα στρογγυλά κομμάτια πατάτας στην μέση του φύλλου ψησίματος. Πασπαλίστε λίγο λάδι μέχρι όλες οι πλευρές των κομματιών να είναι γεμάτες. Πασπαλίστε με λίγο ανθό αλατιού.

Ψήστε τις πατάτες για περίπου 25 με 35 λεπτά, γυρνώντας τους πλευρά μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήστε μέχρι να έχουν ένα μαλακό και χρυσό χρώμα.

Ταυτόχρονα, προετοιμάστε το topping. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ, προσθέστε το σκόρδο και τον βασιλικό μέχρι να είναι καλά κομμένα. Προσθέστε τις ντομάτες και χτυπήστε για 10 – 14 φορές ή μέχρι οι ντομάτες να είναι κομμένες σε σχήμα αμυγδάλου. Αφαιρέστε το μπολ, πάρτε την λεπίδα και βάλτε την στο πλάι. Ρίξτε μέσα τον χυμό λεμονιού, το ξύδι βαλσάμικο και τον ανθό αλατιού. Αφήστε το στο πλάι.

Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμες οι πατάτες, κόψτε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια σε σχήμα αμυγδάλου. Βάλτε τα κομμάτια αβοκάντο στο μείγμα της ντομάτας. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν χρειάζεται. Το μείγμα θα δείξει πολύ νερουλό, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Εφόσον αφαιρέσετε τις πατάτες από τον φούρνο, και προσθέστε μια γενναία δόση ανθού αλατιού στην κορυφή. Προσθέστε ½ έως 1 κ.σ. μείγμα αβοκάντο-ντομάτα πάνω σε ένα πιρούνι και στραγγίστε τους χυμούς πιέζοντας στο εσωτερικό του μπολ. Τοποθετήστε το μείγμα στο κέντρο των στρογγυλών πατατών και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όλες τις πατάτες.

Σερβίρετε άμεσα, από το φύλλο ψησίματος! Επειδή οι πατάτες όταν «κάθονται», μπορεί να χάσουν το τραγανό τους στοιχείο, είναι προτιμότερο να μην τις αφήσετε για πάνω από 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://ohsheglows.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.