Λεπτά και τραγανά μπισκότα βρώμης και τζίντζερ
Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα τραγανά μπισκότα βρώμης και αποφύγετε να αγοράσετε έτοιμες λιχουδιές για τον δρόμο!
Υλικά (12 μερίδες)
- 4 κ.σ. λάδι καρύδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. αλεύρι από φαγόπυρο
- 2 κ.σ. γάλα (σόγιας / αμυγδάλου ή της αρεσκείας σας)
- 2/3 κούπες / 70 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- Μια πρέζα γαρύφαλλο
- Μια πρέζα βανίλια
- Μια πρέζα ανθός αλατιού
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Πάρτε με ένα κουτάλι τα 12 κομμάτια από το μείγμα και βάλτε τα σε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού, πατήστε τα ώστε να τα ισιώσετε.
Θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από 5 εκ. Ψήστε για περίπου 15 – 18 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα στις άκρες. Μόλις είναι ζεστά, θα σας φανούν πιο μαλακά. Θα γίνουν όμως πιο τραγανά καθώς κρυώνουν.
Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο στο χαρτί για λίγα λεπτά. Μπορείτε να τα απολαύσετε. Την επόμενη ημέρα θα έχουν υπέροχη γεύση αλλά θα έχουν χάσει λίγο από την τραγανή τους υφή.
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com/
Leave a comment