Ψητό κουνουπίδι με σος μυρωδικών
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- ½ κ.σ. μπούκοβο καυτερό
- μια χούφτα μαιντανό
- μαι χούφτα σχοινόπρασο
- 4 σκελίδς σκόρδο
- χυμό από 1 λάιμ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανεπεξέργαστο αλάτι με βότανα
- 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε από την σος μας ώστε να δώσουμε χρόνο στα αρώματα να αναπτυχθούν. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι, και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Κόβουμε το κουνουπίδι κατά μήκος, σε μακρόστενες φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 10-15’ σε κάθε μεριά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, απλώνουμε λίγη σος σε κάθε φέτα και απολαμβάνουμε!
Leave a comment