“Πατατάκια” καρότου

“Πατατάκια” καρότου

Στο τέλος, όλοι θα σας ζητήσουν τη συνταγή.

Υλικά

  • 900 γρ καρότα, μεσαία προς μεγάλα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο άνηθο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένο για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C.

Ξεφλουδίστε τα καρότα. Κόψτε τα καρότα σε λεπτές φέτες που θυμίζουν τηγανητές πατάτες: κόψτε τις άκρες. Κόψτε σε κομμάτια 1 εκατοστών.

Τοποθετείστε τα «πατατάκια» σε ένα μεγάλο μπολ. Ενώστε σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αποξηραμένο άνηθο, αποξηραμένο μαϊντανό, αλάτι και άμυλο καλαμποκιού. Πασπαλίστε τα καρότα με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά και το άμυλο καλαμποκιού. Ανακατέψτε καλά.

Απλώστε 2 λαδόκολλες σε ένα ταψί. Απλώστε τα καρότα πάνω στη λαδόκολα τοποθετώντας τα όσο πιο μακριά το ένα από το άλλο.

Ψήστε για 12 λεπτά την μια πλευρά και στη συνέχεια γυρίστε τα και ψήστε για άλλα 12 – 17 λεπτά την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Να τα προσέχετε γιατί το πόσο γρήγορα ψήνονται έχει να κάνει με το μέγεθος και τον φούρνο.

Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο και στη συνέχεια σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published