Βρώμη στον φούρνο με φιστίκια
Υλικά
- 1 κούπα ωμά φιστίκια με το κέλυφος
- 1 κούπα βρώμη
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου, + έξτρα για το γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1/3 κούπας νιφάδες καρύδας, χωρίς γλυκαντικά
- Έξτρα φιστίκια ψιλοκομμένα, για topping
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C και απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 20 εκ. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε τα φιστίκια, την βρώμη και το αλάτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει να έχει μια σύσταση. Προσθέστε το μέλι και το ελαιόλαδο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια τραγανή ζύμη.
Πιέστε την ζύμη ομοιόμορφα στο ταψί και καλύψτε με νιφάδες καρύδας και φιστίκια. Ψήστε για 10 – 12 λεπτά μέχρι οι καρύδες να είναι ωραίες και να έχουν ροδίσει και η ζύμη να έχει ψηθεί επαρκώς.
Προσεχτικά, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια. Περιχύστε λίγο μέλι από πάνω για έξτρα γλυκύτητα και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment