Sandwich – τάρτα με σπαράγγια και αβοκάντο
Επίσης, μπορείτε να τα κόψετε και σε κομματάκια και να τα σερβίρετε ως συνοδευτικό σε συγκεντρώσεις με τους φίλους σας!
Υλικά:
- 4-6 ψημένα ψωμάκια ολικής άλεσης με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σκόρδο
- ½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. σπαράγγια, κομμένα στο μήκος του ψωμιού
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. σπόροι από κύμινο
- 1 αβοκάντο, λιωμένο σε πουρέ
- Λίγες χούφτες ρόκα, πασπαλισμένες με λίγο ελαιόλαδο
- Μια χούφτα ψητοί πασατέμπος ή αμύγδαλα ή ηλιόσποροι ή ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος:
Λίγα λεπτά πριν θελήσετε να τα φάτε, βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα σπαράγγια σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και τους σπόρους από κύμινο και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι τα σπαράγγια να έχουν έντονο πράσινο χρώμα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και βάλτε τα ψωμάκια. Βάλτε σε κάθε ψωμάκι μια γενναία δόση πουρέ αβοκάντο και γαρνίρετε με λίγη ρόκα και μια γενναία δόση από πασατέμπος ή τα υλικά της αρεσκείας σας.
Στη συνέχεια, βάλτε από πάνω τα σπαράγγια όπως τα έχετε μαγειρέψει και γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Συνταγή: https://www.101cookbooks.com
Leave a comment