Ψητά πράσινα φασολάκια με σουσάμι
Υλικά
- 450 γρ. πράσινα φασολάκια
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. ψημένο λάδι σουσαμιού
- 1 κ.γ. σπόρους σουσαμιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Πλύνετε τα πράσινα φασολάκια και σπάστε τα κοτσάνια. Πολτοποιήστε το σκόρδο.
Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, ώστε να καθαριστεί πιο εύκολα. Προσθέστε τα πράσινα λαχανικά, το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και την σόγια σως στην λαδόκολλα. Στη συνέχεια ανακατέψτε με τα φασολάκια. Απλώστε τα φασολάκια σε μια μονή στρώση.
Ψήστε τα πράσινα φασολάκια σε ένα φούρνο που να έχετε προθερμάνει για 15 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά αφαιρέστε τα από τον φούρνο, πασπαλίστε 1 κ.σ. λάδι σουσαμιού και 1 κ.γ. σπόρους σουσαμιού. Ανακατέψτε καλά.
Επιστρέψτε τα πράσινα φασολάκια στον φούρνο και ψήστε για ακόμα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment