Vegan ζεστό γάλα με κάρδαμο και τζίντζερ

Είναι γευστικό και πολύ υγιεινό!

Υλικά

  • ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • 1,3 εκ. φρέσκο τζίντζερ
  • 8 κομμάτια κάρδαμου
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 ml νερό
  • 300 ml γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό)

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε το τζίντζερ. Πάρτε τα κομματάκια κάρδαμου, ανοίξτε τα και πολτοποιήστε τους σπόρους.

Στη συνέχεια, πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε μέσα νερό, κουρκουμά, τζίντζερ, κάρδαμο, πιπέρι και βαινίλια και βράστε το. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για λίγα λεπτά. Αυτό θα απλώσει παντού τις γεύσεις.

Μετά από 2 ή 3 λεπτά προσθέστε γάλα αμυγδάλου. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει ελαφρώς να κάνει φούσκες στο πλάι.

Στραγγίστε το με ένα στραγγιστήρι για τσάι.

Σερβίρετε άμεσα με λίγο έξτρα γάλα, αν χρειάζεται.

Συνταγή: https://www.kindearth.net/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post