Χυμός με σπανάκι και αβοκάντο
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο και καλή πηγή βιταμινών C και Ε.
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη Κ, χαλκό, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ και μαγγάνιο.
Υλικά ( για 2 χυμούς)
- 1 αβοκάντο, μετρίου μεγέθους (μαλακό)
- 2 ακτινίδια (ώριμα)
- Χυμός από ½ λάιμ
- ½ φλυτζάνι φρέσκο σπανάκι
- νερό (αν χρειάζεται)
Eκτέλεση
Kόβουμε το αβοκάντο και το ακτινίδο σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το σπανάκι και το χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Μας βοηθάει: Αυξάνει τη μεταβολική δραστηριότητα και ρυθμίζει την επιθυμία να τρώμε μεγαλύτερες από τις συνιστώμενες ποσότητες γεύματος.
Leave a comment