Γιατί δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε για τον κοροναϊό
Ωστόσο, οι θάνατοι από τον κοροναϊό εξακολουθούν να είναι λιγότεροι από 1000.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η γρίπη προκάλεσε περίπου 60.000 θανάτους στην Αμερική μεταξύ 2017 και 2018.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο κοροναϊός είναι σε αυτό το σημείο λιγότερο επικίνδυνος από την επιδημία SARS, η οποία επίσης προέρχεται από την Κίνα.
Η καραντίνα περιορίζει αποτελεσματικά την εξάπλωση της νόσου
Η απομόνωση και η καραντίνα είναι δύο στρατηγικές για την δημόσια υγεία που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης μιας εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας. Αυτές οι στρατηγικές βοηθούν τους ανθρώπους που δεν έχουν εκτεθεί και οι οποίοι είναι άρρωστοι ή έχουν εκτεθεί σε μεταδοτική ασθένεια.
"Η απομόνωση είναι ένα εργαλείο δημόσιας υγείας που χρησιμοποιείται όταν περιορίζουμε την κίνηση ενός ατόμου που είναι ήδη άρρωστος με μια συγκεκριμένη ασθένεια. Η καραντίνα είναι βασικά όταν έχουμε μια συνιστάμενη κίνηση, περιορισμό ή κάποιες προϋποθέσεις για για ανθρώπους που είναι εκτεθειμένοι και δεν είναι ακόμη άρρωστοι », δήλωσε ο Martin Cetron, MD, διευθυντής της Διεύθυνσης Παγκόσμιας Μετανάστευσης και Καραντίνας (DGMQ) το CD σε μια δήλωση.
Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός;
Η ιογενής εκδήλωση είναι ακόμα στα αρχικά στάδια και υπάρχει πιθανότητα να μεταλλαχθεί σε αυτό το πρώιμο στάδιο.
Αλλά σε αυτό το σημείο το ποσοστό θνησιμότητας για τον ιό φαίνεται να είναι περίπου 2%, πολύ λιγότερο από το SARS που είναι 10%.
Σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λοίμωξης, τα αναφερόμενα συμπτώματα που αναφέρονται είναι:
- πυρετός
- βήχας
- δυσκολία στην αναπνοή
Παρόλο που ο νέος ιός μπορεί να μολύνει ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με άσθμα, διαβήτη ή καρδιακή νόσο φαίνεται να είναι πιο ευάλωτοι σε δυνητικά απειλητική για τη ζωή ασθένεια από αυτόν τον ιό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
Leave a comment