Welcome to my first post

Καλησπέρα σε όλους! 

Σας καλωσορίζω στον προσωπικό μου διαδικτυακό χώρο, σε αυτό το "μέρος" που εδώ και καιρό θέλω να σας συστήσω! 

Και όταν λέω εδώ και καιρό το εννοώ! Είναι πάνω από έναν χρόνο τώρα που στήνω την ιδέα αυτής της εταιρίας στο μυαλό μου και που σιγά σιγά την είδα με πολύ προσπάθεια και χαρά να γίνεται πραγματικότητα. 

Ας τα πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Είναι αρκετά πλέον τα χρόνια που ασχολούμαι εντατικά με το κομμάτι της διατροφής. Αρχικά θέλοντας να δω αποτελέσματα στο δικό μου κορμί και μεγαλώνοντας γιατί αντιλήφθηκα πόσο σημαντικά για το ίδιο μας το ευζην είναι αυτά που καταναλώνουμε. 

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως είμαστε ότι τρώμε, λειτουργούμε ανάλογα με το καύσιμο που του παίρνουμε.  

Κι εγώ για να καταφέρω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της δουλειάς και της καθημερινότητας μου, αναζητούσα από μικρή τις καλύτερες πηγές ενέργειας. 

Έτσι γνώρισα τα βιολογικά τρόφιμα. 

Αρχικά στο σούπερ μάρκετ βιολογικών στη γειτονιά μου και αργότερα στη βιολογική λαϊκή της περιοχής μου. Βρήκα έναν πολύ μεγάλο πλούτο τροφών που μέχρι πρότινος δεν γνώριζα (όπως το akai, τη maca, ακόμα και τη ζέα) και φυσικά βρήκα και τροφές που ήξερα, αλλά μέχρι τότε μόνο στη συμβατική τους μορφή. 

B by Nadia Boule

Κι εκεί έπαθα το πρώτο μεγάλο σοκ. Μη μου πείτε ότι δεν το παθαίνετε κι εσείς όταν βλέπετε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας τις φράουλες που πουλάνε σε μέγεθος πατάτας? Ή τα κεράσια που μοιάζουν εξωγήινα από το μέγεθος και το τέλειο σχήμα?

(Αλήθεια, το ξέρετε οτι σύμφωνα με τελευταία έρευνα που έγινε βρέθηκαν δυο από τα πιο μολυσμένα σε φυτοφάρμακα φρούτα?)

Άρχισα να αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι κάτι πήγαινε πολύ στραβά στην μέχρι τότε εικόνα που είχα για το φαγητό κι έτσι άρχισα να το ψάχνω περισσότερο. 

Διάβαζα στα συσκευασμένα φαγητά αναλυτικά τα συστατικά και έψαχνα να βρω τι σημαίνουν όλα αυτά τα Ε και τα συντηρητικά που έβρισκα. Επίσης, πολλές φορές με θυμάμαι να ψάχνω σχεδόν απελπισμένη μια μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή δημητριακά για πρωινό που έστω και κρυφά να μην έχουν έξτρα ζάχαρα για να είναι πιο νόστιμα. 

Για να μη σας κουράζω, απογοητεύτηκα αρκετά κι επέστρεψα στα βιολογικά πιο συνειδητοποιημένη και αποφασισμένη από πριν. 

Έβλεπα πολλά προϊόντα εισαγωγής, αλλά με τα χρόνια άρχισα να βλέπω στα ράφια να κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά και Έλληνες παραγωγοί. 

Κι εκεί μου ήρθε η ιδέα. Να έρθω σε επαφή με μικρομεσαίους παραγωγούς από όλη την χώρα, να δοκιμάσω τα προϊόντα τους και να επιλέξω τα καλύτερα ποιοτικά και γευστικά προκειμένου όλοι μαζί, με τη σωστή εικόνα, να κάνουμε γνωστό τον πλούτο που κρύβει η ελληνική Γη. Έτσι κι έκανα. Γύρισα πολύ, δοκίμασα πολλά μέλια, πολλά κρασιά και μαρμελάδες και κατέληξε σε αυτά που εγώ ξεχώρισα σε κάθε κατηγορία. 

Αυτά που θα βρείτε τώρα στο site είναι η πρώτη σειρά με τα βασικά προϊόντα που ήθελα να κυκλοφορήσω και ήδη ετοιμάζω τα επόμενα! 

Με πολύ χαρά, πολύ δημιουργικότητα, πολύ όρεξη για κάτι τελείως διαφορετικό από ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα στη ζωή μου, που όμως το πραγματοποιώ όπως ακριβώς το έχω φανταστεί και με τα προιόντα που εγώ θέλω να έχω στην κουζίνα μου και στη ζωή μου. 

Ελπίζω να τα απολαύσετε κι εσείς όσο κι εγώ και να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς σας! 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post