Δεύτερη μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή

Πηγή εικόνας: Fridays for Future Greece/Instagram

Μαθητές αλλά και υποστηρικτές της ενέργειας βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κι άλλων μεγάλων πόλεων φωνάζοντας δυνατά πως θέλουν το μέλλον τους πίσω.

Η πορεία διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο της εβδομάδας για το περιβάλλον και της ενέργειας #FridaysforFuture που ξεκίνησε μετά από κάλεσμα της 16χρονης Greta Thunberg.

 

climate change

Πηγή εικόνας: Fridays for Future Greece/Instagram

Μέσα από την πορεία οι μαθητές έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Έχουμε επιτρέψει στους εαυτούς μας και στο κοινωνικο-οικονομικό μας σύστημα να εξελιχθεί ήδη με τρόπο που έβλαψε σοβαρά τα οικοσυστήματά μας και οδήγησε τον πλανήτη στην κλιματική κρίση. Μας μένει λίγος χρόνος για δράση. Θα χρειαστούμε όμως την υποστήριξη του καθενός. Οι κυβερνήσεις, σε όλο τον κόσμο δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα με την απαραίτητη σοβαρότητα και την αφοσίωση που αρμόζει.  Ήρθε η ώρα να τους καθοδηγήσουμε εμείς, να αγωνιστούμε για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας!»

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν 35 διοργανώσεις για το κλίμα και το περιβάλλον, στέλνοντας κι αυτές το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

 

climate

Πηγή εικόνας: Fridays for Future Greece/Instagram

Το κίνημα είχε εξίσου μεγάλη απήχηση σε πολλές χώρες του κόσμου καθώς χιλιάδες ανθρώπων συγκεντρώθηκαν σε πόλεις των Η.Π.Α, στην Ιταλία, στην Σουηδία, στη Νέα Ζηλανδία και αλλού.

Στο πλαίσιο των δράσεων, έχει πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία αύριο, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post