Ιαπωνική εταιρία κυκλοφορεί «ελληνικό γιαούρτι» με πλαστό πιστοποιητικό!

Το ελληνικό γιαούρτι, αποτελεί μια από τις πιο διάσημες τροφές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βραδυνή της Κυριακής», ο Έλληνας πρέσβης στο Τόκιο, έδωσε ψεύτικο πιστοποιητικό για ελληνικό εμπορικά σήμα σε εταιρία της Ιαπωνίας.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω πρέσβης είχε ανακληθεί από τη θέση του, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι άσχετο με την υπόθεση του γιαουρτιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρέσβης έκανε αυτήν την ενέργεια χωρίς πρώτα να λάβει κάποια άδεια από το υπουργείο Εξωτερικών ή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων. Επιπλέον, παράκαμψε και τον ΕΦΕΤ.

Το έγγραφο που κυκλοφορεί στο internet, έχει πάνω του την ελληνική σημαία, την υπογραφή του πρέσβη καθώς και την εξής ένδειξη: «The embassy of Greece approves “meizi The GREEK YOGURT” as an authentic Greek Yogurt».

Επιπλέον, η Ιαπωνική εταιρία έχει προχωρήσει σε διαφήμιση του προϊόντος το οποίο ονομάζεται «The Greek Yogurt» στηριγμένο στην ψεύτικη πιστοποίηση του πρέσβη. Στη συσκευασία αναφέρεται προς πρόκειται για «παραδοσιακή συνταγή ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού».

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα προϊόν για να μπορεί να έχει πάνω του την ένδειξη Greek θα πρέπει να παράγεται στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το γιαούρτι θα πρέπει να έχει κάποια συστατικά γάλακτος όπως αυτά ορίζονται από την ελληνική νομοθεσία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις και των ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών, καθώς αυτή η εταιρία μπορεί να εξάγει και σε άλλες χώρες της Ασίας όπου δραστηριοποιείται, το «Greek Yogurt».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ο οποίος δήλωσε πως το πιστοποιητικό είναι παράνομο και πως το ελληνικό δημόσιο θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, διευκρινίζοντας ότι το ελληνικό γιαούρτι παρασκευάζεται στην Ελλάδα και έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post