#FridaysForFuture: Μαθητικές πορείες κατά της κλιματικής αλλαγής

Πηγή εικόνας: Fridays for Future Greece/Facebook

Η ακτιβίστρια, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην Νέα Υόρκη, έχοντας διασχίσει τον Ατλαντικό με ένα ιστιοπλοϊκό και περνώντας το δικό της μήνυμα κατά των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τα αεροπλάνα.

Ο λόγος της επίσκεψής της είναι η παρουσία της στο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Το συνέδριο αυτό, έρχεται ως συνέχεια του Συνεδρίου στο Παρίσι που έλαβε χώρα το 2015 και αναμένεται να δώσει πιο «πράσινες» λύσεις στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η Greta Thunberg κάλεσε νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στο κίνημα “Fridays For Future”. Έτσι, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, μαθητές σε περισσότερες από 150 χώρες δεν πήγαν στο σχολείο για να φωνάξουν δυνατά στους δρόμους των πόλεων τους «αφού δεν νοιάζεστε εσείς για το μέλλον μας, θα το κάνουμε εμείς».

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η χώρα μας με μαθητές να ξεκινάνε την πορεία τους από την πλατεία Συντάγματος, να συνεχίζουν προς την Ερμού και το Μοναστηράκι ενώ κατέληξαν μπροστά στην Βουλή.

 

planet

Πηγή εικόνας: Fridays for Future Greece/Facebook

Σε σχετική τους δήλωση ανέφεραν «παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών, και πρώτα απ’ όλα των νέων και των μαθητών και μαθητριών, που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, και δηλώνει αποφασιστικά: αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα.»

Η δεύτερη προγραμματισμένη πορεία για την κλιματική αλλαγή, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 27 Σεπτεμβρίου. Για ακόμα μια φορά θα συμμετέχει και η Ελλάδα όπου έχει προγραμματιστεί γενική απεργία στην πλατεία του Συντάγματος αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, στις 12:00 το μεσημέρι.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post