5 λόγοι που το ελληνικό γιαούρτι είναι πασίγνωστο σε ολόκληρο τον κόσμο!

Μπορεί να αποτελέσει ένα γευστικό σνακ ή να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες απολαυστικές συνταγές όπως τα smoothies. Ταυτόχρονα, ενισχύει την υγεία του οργανισμού και προσφέρει απαραίτητα συστατικά για μια ισορροπημένη διατροφή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον οργανισμό μας;

 

  • Δυναμώνει τα κόκαλα

Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε κάλιο και πρωτεΐνη. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει σημαντική ενίσχυση στην υγεία των κοκάλων. Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και δυναμώνει τον οργανισμό με πρωτεΐνες απαραίτητες για δυνατά κόκαλα.

 

  • Μειώνει την πείνα και την όρεξη

Το ελληνικό γιαούρτι περιέχει πολλές πρωτεΐνες. Αυτό κάνει τον οργανισμό μας να αισθάνεται πιο γεμάτος για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με έρευνα, η αύξηση των πρωτεϊνών, οδηγεί τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες ολόκληρη την ημέρα και αυτό να καταλήγει σε καλύτερη απώλεια βάρους.

  • Ενισχύει την ψυχική υγεία

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εργαζομένους το 2016, εκείνου που έφαγαν 100 γραμμάρια προβιοτικού γιαουρτιού κάθε μέρα, εμφάνισαν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη συγκριτικά με εκείνους που δεν το έκαναν. Αυτό πιθανότατα σχετίζεται με τη σχέση εντέρου και εγκεφάλου και την ικανότητα του εντέρου να δημιουργεί νευροδιαβιβαστές, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη.

greek yogurt

 

  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται ο οργανισμός μας το σάκχαρο του αίματος. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, το γιαούρτι (όχι τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα) μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

  • Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

Αν προσέχετε τη διατροφή σας και αποφεύγετε την κατανάλωση υδατανθράκων, τότε το ελληνικό γιαούρτι είναι η σίγουρη επιλογή. Κάθε κεσεδάκι άλλου γιαουρτιού περιέχει 15 – 17 γραμμάρια υδατάνθρακες την ώρα που το ελληνικό γιαούρτι περιέχει μόλις 9.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post