3 μύθοι για τον κοροναϊό

Αυτό είναι μια ένδειξη για τις ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι γύρω από το θέμα.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η μπύρα δεν ευθύνεται για τον κοροναϊό.

Η φήμη για τη μπύρα είναι μόνο μία από τις δεκάδες περίεργες θεωρίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό, 2019-nCoV. Ορισμένες από αυτές περιέχουν επικίνδυνες ιατρικές συμβουλές που θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας.

Ακολουθούν μερικοί δημοφιλείς μύθοι σχετικά με τον ιό.

Μύθος # 1: Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να κολλήσουν και να διαδώσουν τον κοροναϊό

Μια εταιρεία που παράγει μάσκες αναπνοής για σκύλους, δήλωσε στην Fox Business ότι οι πελάτες αγοράζουν τα προϊόντα της σε μεγάλες ποσότητες. Υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες σκύλων που φορούν τις μάσκες στον κόσμο.

Δεν χρειάζεται να βάζετε μάσκα στον καλύτερό σας φίλο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κορωναϊός μπορεί να μολύνει ζώα συντροφιάς, όπως σκύλους και γάτες

 

Ο Μύθος # 2: Το συμπλήρωμα Miracle Mineral Solution θα σας προστατεύσει από τον κοροναϊό

Το Miracle Mineral Solution έχει προσφερθεί από ορισμένους χρήστες των κοινωνικών μέσων ως φάρμακο για τα πάντα, από τον αυτισμό μέχρι τον ιό HIV - υποστηρίζει ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από τις νέες φήμες ότι η κατανάλωση του μπορεί να σκοτώσει τον κοροναϊό;

"Η κατανάλωση ενός παράξενου ποτού δεν θα σας εμποδίσει να αποκτήσετε τη λοίμωξη", δήλωσε ο Δρ. Andres Romero, ειδικός της μολυσματικής νόσου στο Κέντρο Υγείας του Providence Saint John στο Santa Monica της Καλιφόρνια.

Στην πραγματικότητα, το Miracle Mineral Solution (και παρόμοια προϊόντα) περιέχει χλωριώδες νάτριο, το οποίο μετατρέπεται σε λευκαντικό όταν αναμειγνύεται με κιτρικό οξύ σύμφωνα με τις οδηγίες.

"Θα καταλήξετε με οισοφαγική παθολογία εάν πίνετε αραιωμένη χλωρίνη", προειδοποίησαν οι ειδικοί. "Ο τρόπος με τον οποίο ο ιός αυτός σας προσβάλλει είναι στα αναπνευστικά σας κύτταρα, όχι στο γαστρεντερικό σας σύστημα".

Μύθος # 3: Τα αντιβιοτικά μπορούν να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν τον νέο κορωναϊό

Ίσως να έχετε κάποια αντιβιοτικά να βρίσκονται στα συρτάρια σας. Πρέπει να τα πάρετε αν έχετε συμπτώματα του κοροναϊού;

Σύμφωνα με την Έμπιστη Πηγή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα αντιβιοτικά αντιμετωπίζουν μόνο βακτηριακές λοιμώξεις - όχι ιούς όπως ο κορωναϊός.

Όσον αφορά την πρόληψη, τα αντιβιοτικά δεν θα βοηθήσουν ούτε σε αυτό.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο να εμφάμνισης του κοροναϊού.

"Πλύνετε συχνά τα χέρια σας, μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και καλύπτετε το στόμα σας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε", δήλωσε ο Dr. Romero.

Αν γνωρίζετε ότι θα βρίσκεστε κοντά σε ανθρώπους που βήχουν ή φταρνίζονται, όπως σε ένα αεροπλάνο, σκεφτείτε να φορέσετε μια μάσκα.

Πρόσθεσε ότι ενώ ο κοροναϊός είναι ανησυχητικός, η κορυφαία ανησυχία για την υγεία των υπολοίπων θα πρέπει να είναι η γρίπη, η οποία έχει πιο καταστροφικές συνέπειες.

Ευτυχώς, τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό  μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή της γρίπης.

 

Καταρρίπτοντας την παραπληροφόρηση για τον κοροναϊό

Ο κορωναϊός έχει αγχώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση μύθων που κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα και περιέχουν ψευδείς θεωρίες σχετικά με τον ιό, γεγονός που θα μπορούσε τελικά να επιδεινώσει την κρίση της δημόσιας υγείας.

Στις 30 Ιανουαρίου, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει περιεχόμενο με θεωρίες συνωμοσίας και μη αποδεδειγμένες πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊό από την πλατφόρμα του.

Ενώ αυτό μπορεί να βοηθήσει να περιορίσει την εξάπλωση ορισμένων φήμες, οι άνθρωποι που ανησυχούν για τον ιό εξακολουθούν να παίρνουν τις πληροφορίες τους από μη έγκυρες πηγές.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post