#Nadia's Recipes - Ο νέος τρόπος για να πίνω τον καφέ μου

Αν είσαι κι εσύ φανατική του καφέ, όπως εγώ, τότε θα με καταλάβεις. 

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να ανοίγω την καφετιέρα.

coffee

Μου αρέσουν όλα τα είδη και όλες τις ώρες της ημέρας. Ακόμα και την περίοδο που έκανα ομοιοπαθητική είχα ζητήσει από τον γιατρό να με αφήνει να πίνω decaffeine γιατί μόνο το άρωμα του με κάνει χαρούμενη. 

Έτσι λοιπόν, ψάχνοντας στο ίντερνετ μονίμως για ιδέες και δοκιμάζοντας πράγματα, έφτιαξα αυτό το ρόφημα με καφέ και κουρκουμά που με έχει ξετρελάνει. Είναι εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του, αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμο και υγιεινό. 

Και αυτό γιατί ο κουρκουμάς είναι γνωστός για την αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική του δράση. 

Χρησιμοποιείται πολύ στην ινδική κουζίνα (αποτελεί βασικό συστατικό του κάρυ) αλλά με τόσα οφέλη για την υγεία που έχει, σίγουρα πρέπει να μπει και στη δική σας. 

Προλαμβάνει και θεραπεύει τα κρυώματα, μειώνει το φλέμα, ελατώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενώ επιταχύνει και την επούλωση των τραυμάτων. 

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά μπαχαρικά της φύσης και είναι πολύ εύκολο να τον βρείτε στο εμπόριο και να τον εντάξετε στις συνταγές σας (Δοκιμάστε για παράδειγμα να ρίξετε λίγο κουρκουμά στο μπριάμι σας πριν το μαγειρέψετε) 

 

Για το ρόφημά μας θα χρειαστείτε μόνο:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα κατσαρολάκι , ζεστάνετε το γάλα αμυγδάλου με τον κουρκουμά και το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Πριν το μείγμα βράσει, τραβήξτε το από το μάτι και με ένα μίξερ χειρός (αυτά που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε καφέ frappe, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια και η υφή να γίνει πιο πηχτή. 
  • Μεταφέρετε το ρόφημα στην κούπα σας και προσθέστε τη δόση του espresso. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε το ζεστό. 

coffee nadia

TIPS 

  • Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γεύση του κουρκουμά, την πρώτη φορά που θα φτιάξετε το ρόφημα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μικρότερη ποσότητα, ώστε να μην είναι πολύ έντονο το αποτέλεσμα. 
  • Ο κουρκουμάς έχει ένα πολύ έντονο κιτρινοπορτοκαλί χρώμα, το οποίο μπορεί να βάψει εύκολα το ποτήρι ή τη γλώσσα σας! ( Στο παρελθόν τον χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες για να βάφουν τα νύχια τους) Μην ανησυχείτε, είναι απόλυτα φυσιολογικό και μετά από λίγο το χρώμα του φεύγει.
  • Εγώ όπως είναι λογικό χρησιμοποιώ το μέλι μας στα ροφήματα γιατί είναι βιολογικό ( δεν έχει καθόλου φάρμακα) και γιατί το μέλι ελάτου από τη φύση του έχει μια πιο ιδιαίτερη και πλούσια γεύση. Εσείς φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο επιθυμείτε και να αυξομειώσετε τη δόση του στο ρόφημα, ανάλογα με τα γούστα σας. Καθότι γλυκατζού, η δική μου δόση είναι 2 κ.τ.γ στο συγκεκριμένο ρόφημα. 
  • Στο ρόφημά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και espresso lungo (δηλαδή ίδια δόση καφέ, αλλά σε περισσότερο νερό ) αν θέλετε να είναι πιο αραιωμένο και decaffeine αν θέλετε να το καταναλώσετε βράδυ ή αποφεύγετε την καφεϊνη. 
  • Αντί για γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα κάσιους ( Θα κάνει το ρόφημα σας λίγο πιο παχύρρευστο), αλλά ίσως δυσκολευτείτε περισσότερο να το βρείτε στο εμπόριο. 
  • Αν είστε vegan, αντικαταστήστε το μέλι με σιρόπι αγαύης ή χουρμά. 


 

Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία

 

 


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post