#Nadia's Recipes - Superfood μπισκότα

Τα superfood έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και υπάρχουν πλέον πολλές συνταγές που βοηθούν να τα εντάξουμε στην καθημερινό μας διατροφή.

Αυτό κάνω κι εγώ! Έχω στην κουζίνα μου πολλά από αυτά και κάθε φορά τα δοκιμάζω μέσα σε συνταγές με διαφορετικό τρόπο. Η μαγειρική είναι πάνω απ’όλα παιχνίδι και όπως κάθε παιχνίδι χρειάζεται φαντασία και θάρρος. 

Από αυτά που εχω δοκιμάσει τα αγαπημένα μου είναι οι σπόροι chia, η κινόα, ο λιναρόσπορος, τα αμύγδαλα, τα cranberries, οι σταφίδες, το κακαό και τα goji berries!

Γι’αυτό αποφάσισα σε αυτήν τη συνταγή να συνδυάσουμε κάποια από αυτά!

biscuits

Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι πως είναι πολύ νοστιμότερα απ’ότι φαίνονται στη φωτό και πως είναι ιδανικά για πρωινό, αλλά και για σνακ μέσα στην ημέρα. 

Το πιο βασικό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως η υφή της “ζύμης” πριν τα βάλετε στο φούρνο πρέπει να είναι λαστιχωτή, ώστε να βγουν μαλακά και πεντανόστιμα.

Η ποσότητα αυτής της συνταγής  βγάζει περίπου 9-12 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε να έχουν. 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 170 γρ. ανάλατα αμύγδαλα 
  • 1 κ.τ.γ βούτυρο αμυγδάλου 
  • 18 απύρηνοι χουρμάδες
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους chia
  • 40 γρ. cranberries, χωρίς προσθήκη ζάχαρης  
  • 4 κ.τ.σ. γάλα αμυγδάλου 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τα cranberries) σε μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργήσουν μια λαστιχωτή ζύμη. 

Θα χρειαστεί πιθανόν να σταματήσετε για να ανακατέψετε το μείγμα μέσα στο μίξερ και να το χτυπήσετε ξανά, για να λιώσουν καλά όλα τα συστατικά. 

Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγα ακόμα αμύγδαλα ενώ αν είναι πολύ στεγνό και δεν πλάθεται, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου. 

Συμπληρώστε τα cranberries και ανακατέψτε ίσα ίσα ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη. 

Θα καταλάβετε ότι η υφή των μπισκότων είναι σωστή, όταν το μίγμα μπορεί να σχηματίσει μια μπάλα στα χέρια σας και δε διαλύεται. 

Πατήστε την κάθε μπαλίτσα στο χέρι σας, ώστε να πάρει το σχήμα ενός πλακουτσωτού μπισκότου και τοποθετήστε τα σε χαρτί αντικολλητικό. 

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 15 λεπτά. (Μέχρι να ροδίσουν)

Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε ένα από τα πιο υγιεινά και νόστιμα μπισκότα που έχετε δοκιμάσει!

TIPS:

  • Αν δεν έχετε βούτυρο αμυγδάλου, απλώς αυξήστε την ποσότητα των ανάλατων αμυγδάλων.(Αντί για 170γρ, χρησιμοποιήστε 190γρ)
  • Οι σπόροι chia, τα cranberries και τα αμύγδαλα συγκεντρώνουν σε μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικά, Ω3, πρωτεϊνη, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε. Τα μπισκότα με superfoods είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τα καταναλώνουν τα παιδιά σας αλλά κι εσείς, χωρίς να νιώθετε ότι κάνετε “διατροφή”.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε, αν το θέλετε, τα cranberries με σταφίδες που είναι εξίσου θρεπτικές. Μη φοβάστε να προσαρμόσετε τη συνταγή στα δικά σας γευστικά μέτρα!

 Καλή επιτυχία!


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post