#Nadia's Recipes - Γεμιστές πιπεριές με κουκουνάρι και σταφίδα

Η αγάπη για την κλασική συνταγή των «ορφανών» δεν αλλάζει, αλλά σήμερα θα δοκιμάσουμε μια παραλλαγή των γεμιστών πιπεριών, με κουκουνάρι και σταφίδα και θα τα φτιάξουμε στην κατσαρόλα.

 

Θα χρειαστείτε:

  • 10- 12 πράσινες ή κόκκινες πιπεριές (μπορείτε να κάνετε και συνδυασμό)
  • 2 κρεμμύδια ξερά , ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα καστανό ρύζι
  • 3 κ.τ.σ κουκουνάρι
  • 3 κ.τ.σ. σταφίδα
  • Μπαχάρι
  • 1 κ.τ.γ κανέλα
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
  • Ανθό αλατιού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κούπες νερό

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πάνω μέρος της πιπεριάς (το καπάκι) και αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια.

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο νερό και προσθέτουμε το κουκουνάρι , και τη σταφίδα. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε 1 κούπα ζεστό νερό, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό. Βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε κατσαρόλα, τοποθετούμε προσεκτικά τις πιπεριές τη μια δίπλα στην άλλη και τις γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Αν περισσέψει, το ρίχνουμε ανάμεσα στις πιπεριές. Αναμειγνύουμε το νερό με το λεμόνι, περιχύνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Το φαγητό είναι έτοιμο, μόλις οι πιπεριές έχουν μαλακώσει. (μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα ακουμπώντας τες με ένα πιρούνι)

Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

Tips:

Όταν βάλετε το ρύζι στο μείγμα, μην το αφήσετε να μαγειρευτεί γιατί μαζί με το μαγείρεμα στην κατσαρόλα θα λασπώσει.

Αν δεν είστε vegan, το πιάτο αυτό συνοδεύεται άψογα με τυρί (ιδανικά φέτα).

 

 nadia


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post