#Nadia's Recipes - Μακαρονοσαλάτα με πέστο και ρεβύθια
Ο συνδυασμός αυτών των πολύ απλών υλικών κάνει πραγματικά τη διαφορά, σε ένα πιάτο πολύ χορταστικό και υγιεινό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες που ακόμη διανύουμε!
Διατηρείται πολύ εύκολα στο ψυγείο γι’αυτό και όταν την ετοιμάζω φτιάχνω μια γαβάθα και τη φυλάω για τις δύσκολες ώρες!
Για τις μαμάδες της παρέας, νομίζω πως αυτή η συνταγή θα σας διευκολύνει στο να δοκιμάσουν τα παιδιά σας όσπρια, μιας και η σως πέστο είναι πεντανόστιμη και θα τα βοηθήσει να φάνε πιο εύκολα τα ρεβύθια, που πιθανόν μέχρι τώρα να αποφεύγουν.
Όπως θα δείτε τα υλικά δεν είναι μετρημένα σε γραμμάρια γιατί είναι δύσκολο να μετράς τόσο ελαφριά υλικά όπως η ρόκα με ακρίβεια και γιατί η χούφτα κάποιες φορές είναι πιο πρακτικός και γρήγορος τρόπος για να φτιάξεις μια συνταγή! Φυσικά, ανάλογα με τα γούστα σας προσαρμόζετε τα υλικά. Για παράδειγμα, αν βάλετε περισσότερη ρόκα θα πικρίσει λίγο περισσότερο η σως πέστο, ενώ αν σας αρέσει η οξύτητα του λεμονιού θα πρέπει να προσθέσετε λίγο περισσότερο σε ποσότητα.
Θα χρειαστείτε: (για 4 άτομα)
- 2 γεμάτες χούφτες βασιλικό
- 1 χούφτα φύλλα ρόκας
- 1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης
- 1 κ.τ.σ. κουκουνάρι
- ½ πακέτο ρεβύθια βρασμένα
- 1 πακέτο πένες
- Ανθό αλατιού
- Πιπέρι
- Έξτρα Παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι παρμεζάνα ή grana Padano τριμμένη
- Χυμό 1 /2 λεμονιου
Εκτέλεση:
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό για να μουλιάσουν και την επόμενη τα βράζουμε, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Επίσης, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με τα ρεβύθια.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα πέστο χτυπώντας στο μπλέντερ τον βασιλικό, τα φιστίκια Αιγίνης, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το τριμμένο τυρί. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουμε να ενισχύσουμε κάποιο από τα συστατικά και ρίχνουμε τη σάλτσα στα ρεβύθια με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά για να μη λιώσουμε τα ρεβύθια και σερβίρουμε το πιάτο μας σε θερμοκρασία δωματιού!
Καλή απόλαυση!