#Nadia's Recipes -Κριθαράκι με θαλασσινά
Υλικά
- 15 μύδια χωρίς το κέλυφος
- 15 γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- χυμό 1 τομάτας
- 1 κούπα κριθαράκι ολικής
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ανθός αλατιού
- βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3’, μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και την πιπεριά και ανακατεύουμε ξανά για 2-3’, μετά τον χυμό 1 τομάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ζεστό νερό σταδιακά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό κι ενώ έχει ακόμα ζουμί προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει το φαγητό και τραβάμε από τη φωτιά.
Δίνουμε γεύση με ανθό αλατιού και περιχύνουμε εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο στο σερβίρισμα.