#Nadia's Recipes - Πουρές πατάτας

Όπως αυτός ο πουρές πατάτας που διαφέρει από την παραδοσιακή συνταγή στο ότι φτιάχνεται χρησιμοποιώντας ολόκληρη την πατάτα, μαζί με τη φλούδα της.

Ο λόγος είναι, όπως μάθαμε από την Αγγελική Σπανού (Pure Momentum) ότι το 88% του σιδήρου της πατάτας, το 60% της βιταμίνης C και του καλίου βρίσκεται στη φλούδα! Ταυτόχρονα περιέχει 3 γρ. πρωτείνη και 5 γρ φυτικές ίνες.

Μάλιστα έρευνα έδειξε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης της πατάτας μειώνεται κατά 40% όταν αυτή καταναλώνεται κρύα και με ξίδι.

Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε αυτή τη γνώση προς όφελός μας;

Δοκίμασα κι εγώ λοιπόν να κάνω πουρέ με αυτή την προσαρμογή, χρησιμοποιώντας δηλαδή ολόκληρη την πατάτα και μιας και είχα πατάτες από το οικογενειακό μποστάνι δεν είχα και άγχος για επιβάρυνση από φυτοφάρμακα. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και η φλούδα δεν ενοχλεί καθόλου τελικά στην τελική γεύση!

 

Θα χρειαστείτε:

  • 6 πατάτες
  • 1 κ .τ γ Πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.τ.γ Μοσχοκαρυδο
  • Ανθο αλατιού
  • Πιπέρι
  • ½ ποτήρι γάλα αμυγδάλου
  • ½ σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:

Πλύντε πολύ καλά τις πατάτες, ώστε η φλούδα τους να μην έχει καθόλου χώμα και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν (να μπορούν να τρυπηθούν με πιρούνι).

Σε ένα μίξερ προσθέστε τις πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ένα παχύρρευστο πουρέ. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό ή δεν κινείται καλά στο μίξερ, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και χτυπήστε τα ξανά.

Σερβίρετε σε coconut bowl. Ο πουρές είναι ιδανικός για συνοδευτικό σε πιάτα και πραγματικά πεντανόστιμος!

Αν δεν είστε vegan μπορείτε να τον συνοδεύσετε με φλούδες παρμεζάνας, grana padano ή γραβιέρας.

 

Καλή απόλαυση!

nadia


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post